ÍGY ÉPÍTÜNK MI

Alapozás:

Az épület alapozása 50 cm széles, 80 cm mély vasalt beton sávalap, az alaptest tetején egy sor zsalukő fut végig. Az alapozás alsó síkja minden esetben a fagyhatár alá, a teherbíró talajra kerül.

A kengyel 30 x 40- es a főfalak illetve a tartófalak alatt, a sarkokon vízszintes illetve függőleges 10-es betonvassal megerősítve.  A kengyel vastagsága 8.-as betonvas, a sávalap betonminősége: C16/20 – X0-16F2, betonacél minősége: B500

Az alap tömörítése 30 cm-enkénti kézi döngöléssel rétegenként történik, amire 150×150-es 8-as síkhálót terítünk. A szerelőbeton kiöntése 10 cm vastag C20-as mixer betonnal történik. A szerelőbeton alatt 15 cm döngölt kavicságyon 0-24 mm szemcsenagysággal rétegrendet tömörítünk. A falak és a padlószerkezet alá 1 réteg bitumenes talajnedvesség ellen szigetelő vastaglemez kerül, amit az aljzatbetonra kellősítés után ragasztanak fel (GV3).

A zsalukő lábazati fal és a vasalt betonlemez elé 10 cm vastag Austrotherm XPS zárt cellás hőszigetelés kerül.  A szerkezeti betonra 10cm vastag lépésálló Austrotherm szigetelés kerül.

Falazás:

A homlokzati falszerkezet Porotherm Profi Klíma, a belső teherhordó falak 30 cm vastag Porotherm Profi síkra csiszolt téglából, M3 (nyomószilárdság = 3,0 N/mm2) minőségű Dryfix ragasztóhabarccsal falazva, a középső teherhordó falak Porotherm Profi 30-as téglából, a válaszfalak 10 cm vtg. Porotherm válaszfaltéglából épülnek. Az alap és a falak közti szigetelés Icopal V60S40 lemez ráégetésével történik, ami alá bonomit kerül felhordásra. A Porotherm áthidaló ráfalazással vagy rábetonozással együtt alkotja a nyílásáthidalást. A Porotherm áthidaló képezi a szerkezet alsó húzott övét, a felső nyomott övét pedig a kisméretű tömör tégla vagy üreges falazóelem ráfalazás vagy rábetonozás biztosítja! Nyílások – ablakok, ajtók – áthidalására alkalmas, kerámia burkolatú elem.

A statikai műleírásban jelölt helyeken vb. gerendák kerülnek beépítésre.

Szigetelés:

A földszinti téglafal 12 cm vastag polisztirol hőszigeteléssel lesz ellátva. A lábazat 5 cm vastag XPS hőszigetelőréteget kap a vízszegetelés fölé. A tervben jelzett hangszigetelő fal Porotherm hang gátló téglából kerül megépítésre. FIGYELEM: a hangszigetelő falba közmű elhelyezése nem lehetséges, illetve a falat megfúrni tilos!

Födémszerkezet:

A födém megépítése előre gyártott SW Umwelttechnik gyártmányú födémpallókkal történik. A födémpallók hézagainak kibetonozása és a 6 cm felbeton betonminősége C20/25-XC1-8-F3. A koszorú elé 5 cm vastag Austrotherm XPS zárt cellás polisztirol hőszigetelés kerül.

Tetőszerkezet:

Az épületen tagolt tetőszerkezet épül, 10/15 cm-es szarufákkal, maximum 90 cm-es kiosztásban kialakítva, gyalult véggel.

A faanyag: EN338 szerinti C22 szilárdsági kategóriájú fa. A tetőszerkezet összes faanyaga beépítés előtt láng-, rovar és gombamentesítő szerrel, áztatásos eljárással kezelt. A tető sötét (még változhat) cserépfedéssel lesz kialakítva. A bádogos szerkezetek és a csatornák horganyzott acéllemezből készülnek. A beltéri falak gipszkarton borítással készülnek, fehérre festve. Eltérő belső falszínek az opciós lista szerint lehetséges.

Héjazat:

Az épület a tető dőlésszögének megfelelő betoncserép-fedést kap, horganyzott ereszcsatorna rendszerrel, lehetőség van színes ereszcsatorna rendszerrel való bádogozásra külön elszámolás alapján. A héjazatra hófogó kerül felhelyezésre.

Csapadékvíz elvezetés:

Az épületek tetőszerkezetén keletkező csapadékvizet összegyűjtve, lakásonként külön szikkasztóba vezetjük.

Aljzat beton:

A ház belső alapterületére Icopal V60S40-es oxidált bitumenes lemezt 15 cm-es átfedéssel égetünk, amire 8 cm-es lépésálló Nikecell táblákat terítünk, amire építési fóliát helyezünk, majd erre 150×150 mm-es 4,2-es síkhálót terítünk, majd a falak mentén 10 cm-es dilatációs csíkot rögzítünk. Az aljzat beton helyszíni kiöntéssel készül 6 cm C12-24KK betonból.

A tetőtér beépítése során gipszkartont teszünk fel, ami követi a tetősíkot. A szarufák közzé 15 cm-es kőzet gyapot kerül, ami után 5 x 5-ös stafni fát rögzítünk, majd merőleges kötésben 5 cm kőzetgyapotot, amire hőtükrös fóliát és cseréplécet rögzítünk. Erre kerül a gipszkarton burkolás. A gipszkarton festése élhálózást követő glettelés után fehér színű beltéri festékkel történik.

Nyílászárók:

A külső nyílászárók 3 rétegű hőszigetelő üvegezéssel ellátott (u=0,8 W/m2K) műanyag szerkezetűek – SCHÜCO Corona vagy ezzel a típússal azonos teljesítmény-paraméterekkel rendelkező típus – fehér alapszínnel kerülnek beépítésre.

Beltéri ajtók – JAN Deva 2. – választható színben, kilinccsel szerelve vagy ezzel a típússal azonos teljesítmény-paraméterekkel rendelkező típus, amely az Opciós Lista szerint módosítható.

Bejárati ajtó, hőszigetelt, színre fújt, MDF borítású, biztonsági zárral.

Szellőzés:

A szellőzést a nyílászárókon keresztül lehet megoldani.

Térkövezés:

Az utcafronttól a garázsig, illetve az utcafronttól a bejáratig terjedő területek térkő borítást kapnak. Anyaga szürke térkő, ami alá 15 cm-es 40 törtbetonnal tömörített alapra helyezzük. A térkövet szegélykővel támasztjuk meg, amit betonnal rögzítünk.

Burkolatok:

Hidegburkolatként kerámia és greslap készül. A fürdőkbe és wc-be kerámia illetve csempeburkolat kerül, minimum 2,10 m-es magasságig. A nappali terekbe greslap vagy laminált padló kerül, Mapei Kerafloor ragasztóba. Melegpadló burkolatnak 0,2 mm vtg. PE fóliára és polifoam habalátétre helyezett laminált parketta (Kaindl vagy ezzel a típússal azonos teljesítmény-paraméterekkel rendelkező típus) kerül.

A falak fehér színű vakolattal (BaumitDuoTop) lesznek ellátva.

Épületgépészet:

Az épületben az építészeti alaprajzokon szereplő berendezési tárgyak kerülnek felszerelésre. A berendezési tárgyak kifolyó szelepei egykaros, kerámiabetétes csapok. Az épület vízellátása a meglévő közműhálózatról biztosított.

A használati melegvíz termelés központilag, az emeleti fürdő helyiségből, cirkulációs rendszerrel van megoldva. Az utcában víz, csatorna, villany és gáz kiépített. A keletkező szennyvíz az utcai csatornába kerül ürítésre.

Az ingatlan alsó helyiségeiben (nappali, konyha, fürdő+ emeleti fürdő) padlófűtés kerül kialakításra. A szobákban csak radiátor fűtésrendszer lesz kialakítva, a fürdőszobában törölköző szárítós radiátor kerül felszerelésre. Mindkét szinten 1-1 termosztátot helyezünk el.

Elektromos kialakítás:

Az épület villamos energia ellátása 3×16 A-es mérőóráról leágaztatott 220 V-os, az érintésvédelmi előírásoknak megfelelő elektromos hálózat kerül kiépítésre. Az áramkörök műanyag védőcsőbe húzott réz erezetű vezetékek.  Az erősáramú hálózat az érvényes előírásoknak megfelelően földelt kivitelben készül. A munka magába foglalja az UTP, KOAX kábelezést, a riasztó kábelek behúzását, azaz a riasztó rendszer előkészítését.

Az alapárban minden szobában 1 db kapcsolót és 4 db konnektort (mely magában foglalja az UTP és KOAX csatlakozási pontokat is), 10-20 m2 közötti helyiségekben 2 db villanykapcsolót és 5 db konnektort, valamint 1 db lámpakiállást tartalmaz helyiségenként, kivéve nappali, konyha, fürdő ahol 2db lámpakiállás lesz. Ezen kívül 50 m2-ként 1db telefon és TV csatlakozást is kiépítünk, a megrendelővel egyezetett helyre.

Kémény, gépészet:

A lakás fűtését és HMV ellátását átfolyó rendszerű kondenzációs gázkazán biztosítja. A gázkazánhoz saját gyári füstelvezető rendszer készül. Az épület fűtését padlófűtéssel kombinált radiátoros fűtéssel oldjuk meg. A padlófűtés osztó-gyűjtő berendezése a háztartási helyiségben vagy az emeleti fürdőben kap helyet.  A Vállalkozó a vállalási árban Ariston (vagy vele azonos árkategóriájú) kombi kondenzációs kazán beépítését biztosítja. Amennyiben a megrendelő más típusú kazán beépítését kéri, a kazán ára a vállalási árból levonásra kerül.

Belső kivitelezés:

A belső kivitelezés tartalmazza a falak gipszkartonnal történő burkolását, illetve ezen burkolatok glettelését és fehér színű festését. A vizes helyiségekben a hidegburkolat magassága 210 cm. A mosógép telepítéséhez, 1 db fali csatlakozó kerül kiépítésre.  A burkolatok az opciós lista szerint választhatók.

Külső munkálatok

A ház körül 30 cm-es kulé kavics szegély készül. Az ezen kívül eső terület egyengetésre kerül, kertészeti munkák megkezdésére alkalmas állapotban kerül átadásra.

A gépkocsi beálló külön útkapcsolati terv alapján készül el, és a terasszal együtt szürke térkővel burkolva, döngölt, tömörített alapozással kerül kivitelezésre.

Kerítés:  A kerítés a KK beton bordázott zsalu elemeiből lesznek felrakva valamint a pillérek is. A zsaluelemek mixer betonnal öntjük ki.

A beton zsalu elemek a házzal megegyező beton festéket kapnak. A kerítés lécezése 1,5 x 15-ös gyalult deszka. A kerítés színe megegyezik a ház színével. A kivitelezési ár tartalmazza 1 db sínen guruló nagykapu (az engedélyezett kapuméretben, 40×40 cm-es 3 mm-es falvastagságú zártszelvényből) valamint 1 db kiskapu (150×100 cm) elkészítését.

Közművek és engedélyek:

Vállalkozó vállalja a telek közművesítését csatorna bekötést, villanyóra, vízóra, gázóra és az összes tervezési költséget, építési engedélyek beszerzését, továbbá a lakhatási engedély és egyéb járulékos engedélyek beszerzését. A műszaki tartalom valamint az engedélyezési terv elválaszthatatlan része a kivitelezésnek.

Átadás: a lakás kitakarítva, tisztán kerül átadásra.

További információ, megrendelés: +36 70 41-41-411 Hívható este és hétvégén is!
Visszahíváshoz, kérjük töltse ki az űrlapot és kattintson a KÜLD gombra.

Név*

Telefonszám*:

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS: az adatok megadásával hozzájárulok ahhoz hogy a VMR Technic Kft. az adatvédelmi tájékoztatóban meghatározott módon, a fent megadott személyes adataimat tájékoztatás, értékesítés ajánlat küldése és telefonos visszahívás céljából kezelje. A személyes adatok megadásával és elküldésével kijelentem, hogy a VMR Technic Kft. adatkezelési tájékoztatóját megismertem és azt elfogadom, az adatok elküldését és ezzel az adatkezelési hozzájárulást a tájékoztató ismeretében teszem meg. Tudomásom van arról, hogy a személyes adataim kezeléséhez adott hozzájárulásomat bármikor, korlátozás és indoklás nélkül, ingyenesen visszavonhatom.